Groepsaanbod

8 weken mindfulness traject in groep

WAT

Mindfulness is een wetenschappelijke onderbouwde aandachtstraining. Mindfulness wordt omschreven als ‘doelbewust niet-oordelende aandacht geven in het moment’ en onderkent het bijkomende belang van liefdevolle, compassievolle aandacht.

Ons dagelijks leven is vaak gejaagd en we leven vaak op automatische piloot. Dit kan leiden tot spanningen, innerlijke onrust , slapeloosheid of piekeren. Mindfulness is meer dan alleen maar een manier om even te ontspannen of tot rust te komen; het is een houding die je in alle aspecten van je leven kan aannemen en zo je hele zijn en doen kan beïnvloeden. Deze training leert jou om meer stil te staan, beter om te gaan met stress en meer bewust te worden. Je maakt ook kennis met de kracht van zelfcompassie en mindfulness in communicatie.

Het is geen praatgroep of therapiegroep. Tijdens de training dien je jouw persoonlijke levensverhaal niet te vertellen. Het is een training waarbij de klemtoon ligt op ervaren en oefenen.

 

8 WEKEN-TRAJECT

Het 8-weken mindfulness traject is een wetenschappelijk onderbouwde training die het beste uit verschillende werelden integreert. Het is een combinatie van het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma en elementen uit de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). De kracht van de training wordt naast deelname aan de 8 sessies vooral ook bepaald door de ervaring van het oefenen thuis. Van de deelnemers wordt dus een zeker engagement gevraagd. De training wordt begeleid door Melanie Beeckman, doctor in de psychologie, klinisch psycholoog en gecertificeerd mindfulnesstrainer. Melanie beoefent zelf mindfulness-meditatie sinds een vijftal jaar en deed voor haar doctoraat  ook onderzoek naar de onderliggende mechanismen van mindfulness en de invloed op veerkracht bij jongeren met chronische pijn. 

Mindfulness

VOOR WIE 

Voor iedereen die een meer gelukkige en veerkrachtige levenshouding wil aannemen. En in het bijzonder als één of meerdere van volgende thema’s je aanspreken: Leren omgaan met stress of onaangename emoties zoals angst verdriet of boosheid --Leren omgaan met de stroom aan (negatieve) gedachten / piekeren -- Leren omgaan met (chronische) pijn en andere lichamelijke klachten --Meer energie krijgen of meer rust vinden -Meer veerkracht en flexibiliteit krijgen -- Een betere nachtrust krijgen --Zelfzorg en welzijn --Milder en liever leren zijn voor jezelf, de wereld en anderen.

Elke reis van duizend mijl begint met een eerste stap.

Lao Tse

PRAKTISCH

De training gaat door op maandagavond van 18u30-21u in de vestiging van PRAKTIJK50 in de Koophandelstraat 40. 

PRIJS: voor deze training betaal je 395 euro. Dit is inclusief syllabus en downloadbare geluidsbestanden, hartverwarmende thee of koffie & zoetigheden.

DATA 

Het volgende mindfulness traject waarvoor u kan inschrijven worden binnenkort bekendgemaakt. 

Schrijf hier in